söndag, april 26, 2009

Helgens aktiviteter

Lördag morgon klev vi upp tidigt för att hinna vara med på gårdsstädning i vår bostadsförening. Vädret var helt perfekt för den aktiviteten. Solen strålade och det var ca 18 grader i skuggan. Vi deltog inte hela dagen eftersom vi hade packat husbilen för att "begå" säsongspremiär för året. Avfärd mot Lidköping kl 12:30 ca.
En promenad längs Vänerns strand.
Det känns precis som att vara vid havet. Vänern är stor, väldigt stor - och vacker.Caisa hade skoj med pinnar hon hittade längs promenadvägen.
****
Målet för resan var givetvis något annat än bara promenad - det var dansfest i dagarna två. En utav dagarna hade vi möjlighet att vara där och det var lördagen.
Vi dansade i huvudsak i Rotundan, där spelade Bhonus och Kindbergs. Rotundan hade ett bra golv, tyvärr var lokalen inte så stor så det hade en tendens att bli lite stökigt. Kindbergs hade faktiskt tagit in lite nya låtar så musikmässigt var det en riktigt bra kväll. Bhonus hör ju till ett av våra favoritband just nu, och det var givetvis dem vi uppskattade mest.
Vi var även in en sväng till Galejan där Bengt Hennings spelade. I den lokalen var det om möjligt ännu stökigare, kan vara så att den något mogna publiken hade "partajat" rejält innan dansen började.
Streaplers spelade också den här kvällen, men vi hade "oturen" att missa dem.
****
Hemfärden på söndagen gick över Jönköping och shoppingområdet A6, många butiker att besöka för den som tycket om den aktiviteten.
Vädret var om precis som dagen innan - härligt - 22 grader varmt och soligt, det lockade mig till att plantera balkong blommor när vi väl kommit hem.
****
Som avslutning av helgens aktiviteter blev det en cykeltur i vår vackra stad.

Det här möts jag av varje morgon nu på våren, vitsipporna i Valla skogen.


Det här är något som finns överallt i trädgårdar och parker, ginst tror jag att busken/trädet heter.


Magnolian har blommat länge, just det här trädet är på väg att slå ut i full blom.
Det är så vackert, vilken underbar färg det är på blombladen.

När vi vände hemåt kände vi en så ljuvlig doft, det var jasminen som också slagit ut.

Det är så vackert, jag njuter av att finnas mitt i detta vackra!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga bilder!!!!
Lite skillnad mot här uppe i norr där snöhögarna fortfarande är stora!!
Kram Anna

Boel sa...

Fina bilder! Jag undrar varför man bor här egentligen... Inte ens några pollenkänningar än!