måndag, augusti 27, 2007

Snabba förändringa vädermässigt

Här satt man och var lycklig för att solen och värmen kommit åter.........i morse var inte tempen alls lika behaglig, +13 och lite små grått.
När det var dags att cykla hem från jobbet kom det första höst regnet, det riktigt öste ner, tur som var hade jag packat ner regnkläder i cykelkorgen!
Det här är väl vad man har att vänta fler gånger framöver.
Just nu i skrivande stund är det bara +8 här hos oss (klockan är mitt i natten)
****
Vilken tur att vi passade på att njuta av helgen som var, fredag e.m tog vi som sagt en cykeltur ut till Tornby köpcenter, kikade på tapeter och lite annat smått o gott.
***
Lördagen bjöd på lite vila och kvällen på en "misslyckad" dansutflykt.
Vi åkte till Örsåsa Loge som ligger en bit utanför Gullringen, där spelade Date upp till dans. Det är lite lustigt med Örsåsa, där öppnar inte portarna till stället föränn 21.30, det är i samma ögonblick som musiken skall börja spela.
Därför vet man aldrig om det blir mycket eller lite folk, eftersom ingen kliver ur bilarna eller kommer onödigt tidigt - för man tar ju sig inte innanför grindarna ändå.
Den här kvällen var det inte många som överhuvudtaget kom, vi räknade till 12 dansande par, när det var som flest på golvet!!!
Totalt kanske det var 30 personer - det är kändes väldigt ödsligt - vi tyckte inte heller att Date var speciellt roliga att dansa till, så hemresan anträddes redan 22.50.
Sånt är det, ibland är man helnöjd och andra gånger inte alls........
****
Förra helgen (fredag 17 o lördag 18) åkte vi upp till Dalarna med husbilen, givetvis för att dansa. Fredagen blev det Sundens Loge i Karlsbyheden - favorit musik - JANNEZ. Det var skoj, mycket folk och bra musik (vad hade man annat väntat sig).
Vi sov kvar efter dansen och på lördagen styrde vi fordonet till Tors Loge i Torsåker, Scotts stod för den kvällens underhållning.
Något darrigt kan man säga, första spelningen med nytt och oprövat mixer bord - vad händer ? Jo - anläggningen dör lite i taget och tillslut blir det heltyst!
Det blev en extra paus på ca 15 min, men sen drog musiken i gång och det blev en helt klart godkänd kväll. Scotts spelar modern musik i positiv anda, dansar gärna till dem.
Det var bra med folk på logen, mycket ungdomar, och det blir man ju glad för - dansen kommer att leva vidare =0)
****
Så återgår vi till den här senaste helgen igen.
Söndag blev en härlig dag, vi tog oss till Tinnerö ek landskap och promenerade en sväng - Caisa fick springa lös och vi njöt av solen och värmen, väl hemkomna var det dags att vila benen inför eftermiddagsdansen i Ljungsbro -Premiär för höstsäsongen - Wahlströms stod för musiken, folkligt, fullsatt och fantastiskt roligt!!
****
Nu är det absolut dags att knyta sig för natten, arbetsdagen väntar och Två och En Halv Män är snart slut på TV..........God Natt!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ethel!

Blir alltid så sugen på Linköping när jag ramlar in på din sida....

Här har hösten också kommit, riktigt ruggigt ute, vi får hoppas att det inte är helt slut på sensommaren, kanske ännu kan bli några sköna dagar. Vi har lite målning på stugan som behöver göras innan vintern, så jag vill ha lite sol och värme.

Ha det gott, Carina och Erik

Ebbas mamma sa...

Ni dansar och dansar och dansar. JAg är imponerad av er ork, gamlingar ;-)
Själv var det veckor sedan jag hade date med spinningcykeln. Kanske skulle börja bugga istället... :-)

Etelpetel sa...

Kul att "Bönorna" från ön i öster är in o tittar till här .....
Carina:Har hört att ni jobbat på bra med stugan i sommar, det blir spännande att komma över och se resultatet - och sol och värme det hoppas jag ni får så färgen hinner torka ordentligt!
Jenny: Jag tycker gott du kan satsa på buggen - du minns kanske att du var sugen i "ungdomens dar" men fick ingen med dig - svett och glädje i flera timmar - TOPPEN - nog för att spinningcykeln inte heller är fyskam.
Tänk att du blev ett sånt cykeltok =0) HÄRLIGA TIDER!!