söndag, maj 04, 2008

Sköna Maj Välkommen.............

Nu är det verkligen vår.........Valborgsmässoafton är firad, utan brasa visserligen, men med dans i Värmland.
Vi styrde "Selmobilen" mot Kristinehamn på eftermiddagen den 30:e april.
Kom fram alldeles lagom till kvällens första dans, Nova spelade och 119 pers. dansade runt på valborgsmässo-kvällen.
För ca 8 år sedan var vi till Kristinehamn på dans senast, då var vi på väg hemåt efter att ha besökt MC-mässan i Göteborg, då hade vi sån tur att Jannez spelade på Folkets Hus, vi hade väldigt trevligt och har tänkt att någon gång ska vi väl återvända........nu var det läge för det!
En trevlig kväll trots att det inte var någon anstormning av folk. Lokalen är inte så stor, så det kändes ändå helt ok.
På förmiddagen styrde vi söderut ca 2 mil, för att hälsa på Största storebror med fru, som har sitt smultronställe i Långerud. Där tillbringade vi några trevliga timmar, fikade och surrade.
Caisa träffade en påstridig herre, nämligen en Parson Russel Terrier vid namn Charlie. Hon visade klart och tydligt att han inte hade nåt att hämta hos henne, hon har ju en kille här hemma i Linköping redan.............
Ombyggnationer pågår i Långerud, blir spännande att se vad som hänt till nästa gång vi har vägarna förbi.
Vi fortsattte vår färd åt sydväst, ca 25 mil, till Sätila. Där skulle det vara säsongspremiär på Lyngevi Loge. Bhonus / Periklers / Linda Bengtzing, vi trodde givetvis att det skulle vara mycket dansfolk eftersom det satsades på två bra orkestrar, men ack vad vi bedrog oss. FYLLESLAG utav värsta sorten...................så mycket poliser och ordningsvakter har man sällan sett, vakthundar med munkorg på, fanns också några stycken.
Vi dansade i nästan en timma innan vi insåg att det inte var mycket mening att vara kvar, vi kryssade ut från parkeringen mellan raggarbilar och fulla ungdomar och styrde mot Ullared, där vi skulle shoppa loss på fredagen.
****
Strålande sol och värme på fredagen i Ullared, vi startade första shoppingrundan vid 9.00 - det var redan då smockfullt i varuhuset - man blir lika förundrad varje gång!
Hörde någon prata om att det ska byggas ut än en gång i varuhuset - man förstår det - det behövs verkligen. Första köprundan höll i sig i 2 timmar, då tog vi paus och gick ut till "Selmobilen" och lagade oss lunch för att ORKA MERA!
Vi avverkade Sko-Boo tillsammans, sen avslutade Roland sin dag och jag gick in på Ge-Kå:s igen, där drällde jag runt i godan ro några timmar till, tittade på folk och bara mådde gott i trängseln, det är verkligen kul fastän det är hopplöst att ta sig fram, men man vet vad man ger sig in i eftersom man varit där förut!
Färdigshoppad och hungrig kom jag ut till en god och glad gubbe och vovve som väntade i gröngräset, vi lagade middag innan vi styde hemåt, det smakar gott med husbils-mat!
När vi passerat Jönköping så blev det chaufförsbyte och jag begick min premiär som förare av "Selmobilen". Nöjd med insatsen, känner jag mig nu beredd att anta utmaningen att vara medchaufför vid längre turer här framöver!
****
I övrigt har helgen bjudit på vila och hemma-kvällar, idag söndag har deklarationen lämnats in, eftersom vädret har varit helt fantastiskt idag blev det en cykeltur på ett par timmar i anslutning till inlämnandet. Mätarställningen på cykeldatorn meddelade oss 22 km när vi parkerade här hemma igen.
Middag på balkongen med körsbärsträden i full blomning, fågelkvitter och humlors surrande kring öronen gör att man känner sig lite färdig för slummer i solen.

Inga kommentarer: