tisdag, juli 01, 2008

Sommar tider........

Nu har semestrarna börjat för många i vårt avlånga land, bland annat för våra goda vänner i Rosvik.
När jag kom hem från jobbet på torsdag så hade de anlänt till oss, vi rivstartade deras besök med dans på Cupolen på kvälllen.
Det blev en trevlig afton till tonerna av Claes Löfgrens orkester och en något mogen publik. Musikmässigt hamnade man ca 20 år bakåt i tiden, men det var "dansvänlig" musik som gav oss ljudminnen från förr.
Fredagen kväll tog vi oss in till stan för en promenad, vi hade tur med vädret, regnskuren som fick oss att välja bil in till stan istället för cyklar, upphörde precis när vi parkerade - så våra paraplyer förblev oanvända.
Vi vandrade i Trädgårdsföreningen och gick upp till Belvederen för att se på utsikten över stan, därifrån tog vi oss en sväng genom Stora Torget och förevigade Folke Filbyter.


Från Stora Torget gick vi upp till vår vackra Domkyrka och försökte fotografera kyrktornet, men det lyckades inte så bra, vi fick nöja oss med den vackra porten!

Lördag förmiddag tog Agneta och jag cyklarna in till stan.

Vi började med att mata änder nere vid Stångån och sen tillbringade vi några trevliga timmar bland butikerna, vi hann ta en fika paus i Gränden innan vi trampade hemåt.
När vi passerade Gamla Linköping passade vi på att föreviga ett utav de fina gamla husen.

Den gamla dansbanan fick också ett besök, jag kundeinte låta bli att be Agneta ta en svängom där, hon höll på att få sig en danskavaljer, men han sa sig föredra musiker istället för min sång, annars så hade han gärna dansat med henne - fattas bara annat med en sån go och glad tjej!

Söndag morgon var det dags för att resa norrut för vännerna, vilka trevliga dagar vi haft tillsammans, tiden går alldelens för fort när man trivs, välkomna tillbaks!

Inga kommentarer: