söndag, juni 14, 2009

Stockholm, Gotland, Dalarna, fönstertvätt

Ja, nu har jag suttit i 1½ timma och försökt få ihop något på bloggen men datorn har bara jäklats med mig sen jag loggade in. Få nu se om jag får ihop något mer den här gången.

Förra fredagen körde vi upp till Stockholm för att få delta i dotterns examenscermoni, tänk ändå, äntligen klar med tre års studier, (med uppehåll för det största i livet, att bli förälder) hårt arbete och mycket pussel och planerande till ända, ny yrkesroll väntar SJUKSKÖTERSKA - mäkta stolt är man över det hon genomfört.
Flaggor, fanfarer, sång, tal och lyckliga fd elever var redo att kliva ut i arbetslivet i sina nya roller
Båt över till Gotland på kvällen, för att få dela aktiva dagar med familjen på ön. Oj så roligt vi haft.Vi har jobbat från morgon till kväll med diverse olika sysslor. Grabbarna har byggt altan,vi tjejer har målat lite olika objekt.
Dagarna gick bara alltför fort, men så är det när man trivs - tiden flyger iväg.
Caisa vovven fick sig en ny kompis - katten Dino.Med ett enklet FRÄÄS bestämdes att fred skulle råda mellan dem, Humla (den andra katten) höll sig mest undan eftersom hon tillhör den mer tillbakadragna typen.

När vi återvände till fastlandet bestämde vi oss snabbt för att packa om och åka upp till Dalarna för att dansa på fredagen, Jannez spelade nämligen på Mannes Loge. Det är flera år sedan vi var dit, så vi tyckte det skulle bli kul med favvo bandet på det stället. Regnet öste ner men vad gjorde väl det när man hade lite dans i sikte.
Vi bokade plats på ett vandrarhem strax utanför Falun och hoppades på att vädrets makter skulle ge med sig och se till att det skulle bli sol och värme, men inte det -regn regn och åter regn hela dagen och kvällen.
Dansen blev bra trots att det inte var så mycket folk, desto mer plats åt oss som var där. Vi passade på att köpa Jannez nya CD och hoppas på att den ska vara bra.
Vandrarhemmet visade sig ha noll värme på rummet, så vi stannade bara där natten mot lördag. Lördag kväll passade vi på att dansa i Torsåker igen, det var Shake som spelade på Tors Loge. Oj så bra dom var, det var så kul att äntligen känna att man tyckte de höll hög standard en hel kväll. Mycket folk var det, över 400 betalande. Bekanta ansikten från både när och fjärran. Efter dansen satte vi oss i bilen och styrde hemåt, vi stannade vid 03 tiden för att sova ett tag - taget blev 4 timmar, alltså var vi i behov av den sömnen för att orka fortsätta ända hem.
När vi närmade oss Linköping så upphörde äntligen regnet, åh så skönt att det blev uppehållsväder, och senare på eftermiddagen kom till och med solen fram, tempen steg upp till ca 18 grader.
Det gjorde att jag till och med fick ork att tvätta fönster - alltså lite nytta och mycket nöje. Nu väntar arbetsdag i morgon med sommarfest =0)

1 kommentar:

Ebbas mamma sa...

Ja, nu blev det lite mer att läsa :-)
Tänk vad vi fick mycket gjort! Jag skickar bilder så fort jag hinner och tvättstugan är färdig!

Love you!
J.