fredag, juli 31, 2009

E4:a mellan Gävle o Uppsala

Ja då har vi varit i gång ett par dagar och nött vägarna.

Började i tisdags med ett trevligt släktmöte i Långerud, i Värmland.God mat och gott sällskap grundade inför dansen på kvällen till Black Jack i Örebro och Brunnsparken. Tänka sig jag fick en ganska trevlig kväll trots att jag befarat nåt helt annat.
Black Jack var ovanligt nog riktigt spelglada, de hade bytt stil på scenen och var lite 50- tals inspirerade.
Kan ha att göra med deras nyutsläppta CD som innehåller låtar från 50- 60- talet.
Jag hade innan vi gick in till parken nämnt att ' I kväll lär det inte bli några snabba bugglåtar eftersom BJ inte "kan" spela snabbt'. Men ack vad jag fick bita mig i tungan då...det dök upp en del riktigt snabba låtar som var jättekul att bugga till. BJ hade faktiskt bytt ut massor av låtar i sin repertoar, så det blev en riktigt kul överraskning att dansa till dem. Nytändning för bandet kanske?!
****
Onsdagen förde oss till Dalarna och Hjortnäs brygga, strax ovanför Leksand.
Vädret var riktigt behagligt, ca 20 grader varmt och sol av och till. Regnet höll sig tack och lov borta, eftersom Hjortnäs brygga är en utedansbana utan tak så skulle regnet ha gjort det riktigt otrevligt, för att inte säga omöjligt att dansa. Jag träffade en utav arrangörerna tidigt på dagen när han visade var vi kunde parkera husbilen, han var lite fundersam om det skulle komma något folk till kvällens dans. Det visade sig att han inte behövt oroa sig, det kom över 1.000 betalande. Det var mycket sittande publik som bara var där för att lyssna och titta på de dansande.Scotts lockade både gammal som ung till dansbanan. Det blev en behaglig kväll, men dansbanan var däremot inte lika "skön". Det var mycket folk (i huvudsak tjejer) som stod framför scenen och försökte få kontakt med grabbarna i bandet. Mycket barn som sprang om kring de dansande plus att det var en hel del överförfriskade dansande par som gjorde att det blev lite svårt att ta sig fram.****
Torsdagen bjöd oss en lätt regnskur på dagen då vi var i Falun och promenarade och sökte lunchställe. När vi nu för en gångs skull bestämt oss för att äta ute så hittade vi givetvis inget, bara en massa caféer som hade sallad o varma mackor, så till slut blev det urtråkiga Åhléns restaurangen. Det blev en torr urtråkig kycklingfilé med ris och nåt som skulle vara currysås, tyvärr en smaklöst och totalt oinspirerad matupplevelse, t o m kaffet luktade bränt ............missnöjda var vi men glada ändå.
Motion måste man ha när man sitter så mycket och åker längs landsvägarna. Favvo stället i Falun är skidstadion Lugnet. Vi promenerade upp mot största hoppbacken och bjöds på en fantastisk utsikt över Falu-bygden. Kan man tänka sig att den kamera ansvarige i familjen hade glömt kameran i bilen, och hur snällt man än bad så var det ingen som iddes gå ner för backen och hämta den, det får bli bilder en annan gång på den vackra vyn.
Skönt för Caisa att få springa lös och njuta av livet. Blåbär fanns det och det var man ju tvungen att provsmaka - gott kan jag lova.
Torsdagkväll dansade vi på Lilltorpet i Falun till Blender. Fullt med dansglada människor som trängdes på dansrotundan.
Det var en varm och skön kväll fram till strax före paus, då kom regnet, men den kloke arrangören hade satt upp regnskydd som vi alla kunde stå under . Det var alltså ingen katastrof trots regnet, de drog även ner regnskydd på en utav rotundans sidor så inget regn kom in där heller. Blender spelade som vanligt rolig musik att dansa till. Lasse var på ett gott och busigt humör så det blev en riktigt riktigt trevlig danskväll även nu.
****
Fredag som sagt, i kväll har vi tänkt dansa i Uppsla på Liljekonvaljholmen. Det är Schytts som spelar där. Vi har trott att Shytts hade lagt ner orkestern men inte det inte. Inga förväntningar inför kvällens dans eftersom vi vet att de står för den mer traditionella stilen av dansmusik, men det vi vet är att sångaren Peter Danielsson har en bra och behaglig röst, så det kan vara trevligt ändå. "Välmogen" publik lär det vara men det är bra att "vänja" sig, vi hör ju snart själv till den kategorin.. Snart framme i Uppsala så det är dags att avrund...Höres!

Inga kommentarer: