söndag, augusti 16, 2009

På hemväg.

Nu blir det sista inlägget om vår 6 dagars dansresa som varit fylld med guldkorn. Bara favorit musik. Jannez, Bhonus, Blender, Bhonus igen, Jannez igen och till slut Casanovas.
Snacka om att vi skämt bort oss denna vecka.
Fredagskvällen var det som var nästa punkt på den här "storyn", Karlsbyheden och Sundéns loge. Jannez på scenen och till vår förvåning folk hemifrån Östergötland på dansgolvet.
Vi brukar stå parkerade i en grusgrop med husbilen, det är egentligen parkering för badplatsen som finns nära logen. När vi kom fram stod där redan en bekant husvagn, det visade vara en danskompis som bor i samma område som vi hemma i Linköping.
Det fanns ytterligare två par från hemtrakterna som vi träffade under kvällen.

Sundéns here we come.

Efter att biljetten är betald går man upp mot ingången till logen.
......och här blickar man ner mot biljettkassan.
Innan dansen.
Är man i Dalarna så är man, lite kurbits hör till välkomnandet.
Lite mörk bild, men så här ser det ut innan golvet fyllts med dansglädje.Det finns många fina detaljer i inredningen, men eftersom vår lilla kamera inte fixar bilder tagna utan bra ljus så är det ingen mening att försöka föreviga mer än det jag gjort.
Det blev en välfylld loge till slut, mycket varmt inomhus men desto kallare när dansen var slut. Det var endast 7 grader på natten - känns att hösten närmar sig med stormsteg.
På morgonen var det dags för avfärd mot Sandviken och senare Kungsgården för att hälsa på kära släkten. Några timmars trevlig samvaro gör alltid gott inombords.
Lördagskvällen tillbringade vi på Tors Loge dansandes till Casanovas.

En något suddig bild på Logen, man dansar på övervåningen, pub finns på bottenvåningen. Dansgolvet.
Tors Loge är ett mysigt ställe, inrett med gammla bruksföremål. Här på övervåningen finns även ett café för att komplettera puben på bottenplanet.
Det var inte mycket folk som kom till Tors på kvällen, konstigt tycker jag eftersom Casanovas står för modern musik och spelar bra.
Det har givetvis varit mycket dans runt i nejderna den här veckan och semestrarna är slut för många, men några fler tycker jag borde ha sökt sig till Torsåker.
För oss var det nog sista besöket för den här säsongen, men det kommer en ny sommar och då lär vi dyka upp där igen.
Vår lilla Caisa har också haft det bra den här vecka, hon får ju vara med det som händer mest hela tiden. det blir mycket kramar och närhet. Det är något som ligger högt upp på hennes topplista.

Här har hon sin plats medan vi kör.
Husse har byggt en liggplats mellan våra säten där hon har full koll på allt!
En egen myskudde inköpt på IKEA speciellt för gullvovven.
Nu har vi hunnit en bra bit hemåt medan jag suttit och lekt här vid datorn. Katrineholm närmar sig, sen är det bara ett stenkast kvar tills tvätten ska tas om hand. Det blir en VÄLDIG hög med plagg har vi märkt när man är i gång så här många dagar i föjd.
I morgon börjar allvaret, egentligen ganska bra att få ordning på tillvaron, för att leva så här lättsamt är farligt vanebildande men ROLIGT.

Inga kommentarer: