tisdag, mars 02, 2010

Takdropp!

Ljudet av takdropp kan vara väldigt trevligt, när det börjar våras ute och man känner solen värma.
Takdropp inomhus däremot är inte alls trevligt att upptäcka, och det var precis vad som hände oss i fredags morse kl 06:30
En blöt fläck spred sig på köksgolvet och takdroppet bara tilltog, adrenalitet började pumpa i mina ådror och en massa vilda tankar om att snart rasar nog taket in (påverkad av allt som hänt runt om i landet) for genom huvudet på mig.
Ringde omedelbart till Dygnet runt jouren och talade om hur vi hade det, hjälp skulle givetvis komma SNART...........ringde på nytt 1 ½ timme senare. Ja, visst hade de skickat någon, men han hade nog tagit vägen om någon annan först. Jodå, de hade noterat att läget var akut.......ringde igen efter ytterligare 1½ timma. Lite mer riv i rösten den här gången (tror jag), jadå de skulle se till att någon kom strax, nu hade vi sju hinkar utställda som tog emot takdroppet.
Halv elva kom dom, konstaterade att det var smältvatten som tagit sig in via in/ut luftkanalerna. Vi hade vatten som droppade från fyra olika ställen i taket, plus att det rann vatten från två olika ställen i köksfläkten.
Vilken underbar fredag, eller hur.
Det var fler i vår förening som råkat ut för samma sak. Problemet hade uppstått pga att taken inte skottats av. Snömängden hade täckt över ventilationstrummorna, och när det blev plusgrader smälte snön och vattnet rann ner via ventilationsrören.
Fuktmätning och åtgärd av fuktskadan i taket väntar här framöver, när vet vi inte, men förhoppningsvis det här året =0)

Inga kommentarer: