lördag, juni 23, 2007

Midsomarfirande!

Ja så har det då vänt, det underbara sommarljuset.
Sommarsolståndet har passerat, nu går vi mot "mörkare" tider igen...............


Midsommarafton vill man ju fira, men hur då?
Jo, med dans givetvis.
Vi har alldelens nyss (7.30 ca) landat här hemma efter en 66 mila tur i bil, Sundéns Loge var målet (det ligger mellan Falun och Svärdsjö).
Resan var värd varenda mil och varenda regndroppe.
Vi körde iväg vid 15-tiden igår från ett 19 gradigt och halvklart Linköping, kaffe och smarriga mackor hade vi med oss och Caisa hade packat sin bästa middagspåse!
Solen såg vi inte sedan till på hela resan.
Sundéns Loge har vi inte besökt sen midsommaren 2004, så det var ett trevligt återseende. Dansglada dalmasar och dalkullor blandat med härjedalningar och gästrikar, det fanns till och med de som kom ihåg oss från midsommaren för 3 år sedan......? ! Dansfolk är lite speciella =0) Tänk att det är sådan skillnad på hur man dansar i de olika landsdelarna, i Dalarna känner man sig "hemma", där är det som att stegen tas precis som man själv tänkt sig..........
Pratade med en utav "gubbsen" som jag träffade 2004, han hade varit nere i Helsingborg och dansat för någon tid sedan, och det hade inte funkat alls...........och han är verkligen bra på att dansa i mitt tycke!
Han ställde sig då för att kolla in hur de "skånska pågarna" rörde sig, och se efter ett tag hade han fått kläm på deras stil (skidåkning, ett slags skridande fram, tyckte han att det såg ut som) och när han gav sig ut i dansens virvlar med ny instuderad stil så blev genast "de skånska gräbborna" mycket gladare.
Det är det jag tycker är roligt med att dansa, man vet aldrig hur det skall bli när man fattar tag i varann, skall man funka ihop eller blir det ett "fasligt koncentrerade" innan man fått kläm på kavaljerens steg..........
Det var ju tänkt att vi skulle ha dansat två kvällar i rad i Dalarna, men så blev det nu inte......hastigt och lustigt fick vi för oss att vi skulle testa att sälja husvagnen, snabbt in med en annons på Blocket på söndag kväll kl 20 ca, vid 21 ringde en spekulant och ville titta på den på måndag lunch, måndag em kl 17 var vagnen såld..............
Snabba ryck, snabbare än vi hade kunnat tro, så därför hade vi inte något husrum med oss till Dalarna, därav t.o.r resan.
Ikväll funderar vi på vad vi skall ha för mål för firandet, blir det soffhörnet eller skall vi sätta oss i bilen och dra iväg till Olstorp Tidan, någonstans vid Mariestad, dit är det ca 16 mil från Linköping.
Vi får väl se, regnet gör att körlusten inte riktigt känns på topp, men snabba beslut kan komma framåt eftermiddagen.
Får väl skriva och berätta om det blev nåt..........Vi höres!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Visst är det härligt i Dalarna? Jag var på bröllop i Svärdsjö för ett par veckor sedan och förälskade mig i landskapet och folket! Underbara människor :-)

Anonym sa...

Ja du lillasysteryster, Dalarna hör till favoritlandskapen i landet.
Funderingar fanns om att flytta dit men valet blev Östergötland av olika anledningar.
Som du säger så är det väldigt trevligt att träffa folket, de är så trevliga och vilken underbar dialekt, och landskapet kanske är det vackraste av alla .