söndag, september 16, 2007

Vad har passerat..............

Fredag vid lunch tid drog vi ner till Jönköping och Elmia mässan, när vi började närma oss stan såg vi en konstig vit massa längs en höjd långt bort vid Vätterns södra del.
När vi närmade oss såg vi att det var det vi först gissade på - husbil vid husbil, husvagn vid husvag - i tusental...........
Helt sanslöst, det var alltså publik ekipage, vi trodde inte våra ögon, så många olika typer av bilar och vagnar, stora - små - enorma - ja där fanns allt - då började man fundera på vad som väntade inne i mässhallarna!
Parkera var inte billigt, 50 kronor per bil, ute på en gräsyta, fina intäkter för arrangörerna........
Mässan var en upplevelse, det fanns hur mycket som helst att se.
Husbilar (bussar) som kostade närmare 2 miljoner kronor!!
I lastutrymmet under en av bussarna hade utsällarna kört in en Harley Davidson MC utav större modell - ojojoj - mycket ögongodis!
Husvagnar fanns också i alla storlekar och former. Jag var in i en 10 meters vagn - den innehöll vardagsrum - köks del - sovrum - gästrum - badrum - you name it - allt fanns där!
Det fanns även en 10 meters husvagn med övervåning - kan inte tänka mig att den finns i många exemplar - kul grej men inte direkt användarvänlig =0)
Vi gick runt i nästan 3 timmar sen ORKADE vi inte mer, men nu har vi varit där ........................
****
Lördagen packade vi vårt mobila hem och körde mot Örebro, solen sken och det var en härligt blåsig höstdag.
Dagen ägnades åt shopping i Mariebergs köpcentrum, middag i bilen, vila och lek med Caisa och fotboll.
Kvällen veks givetvis för dans - Kindbergs i Brunnsparken - en mycket trevlig kväll!
****
Nu är vi hemma igen i ett gråmulet och småregnigt Linköping - känns som att det är läge för att ta sig en eftermiddags slummer!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Å! Den mässan hade jag gärna gått på! Är bra sugen på att köpa en husbil så det hade inte varit helt fel att få kika på några!

Etelpetel sa...

Jadu Lillasysteryster, där fanns allt man kunde tänka sig och mycket mycket mer därtill......det vi lärde oss utifall vi vill åka på mässan ett annat år, då ska man välja den första av mässdagarna TORSDAGEN - kanske man slipper de längsta köerna då =0)