måndag, mars 24, 2008

Påskledigheten över ..........

Så har man då varit ledig i flera dagar, så skönt det har varit. Vädret har inte varit det bästa - det har både snöat och varit soligt om vartann.
Vi har till och med haft köldrekord i går kväll , -9 grader, det är det kallaste vi haft på hela vintern!
Men idag har det varit dess varmare, +3 grader.
Tänk att vi ändå fick vinter ett tag, snön ligger kvar sen förra veckan, och nu har det snöat lite till under påsken.
Ledigheten har bjudit både på vila och aktivitet, dans skärtorsdag till Casanovas här hemma i stan. Bra med folk och god stämning, Casanovas har ju en förmåga att sprida en sprudlande energi från scenen som smittar av sig på publiken - nöjda och glada var vi efter den danskvällen!
Långfredag........en lång och lat dag som avslutades med TV-titt på Let's dance = rätt par gick vidare enligt mitt tycke!
Påskafton blev det en utlykt till Falerum och Klädhuset, det ligger ca 5,5 mil från oss, en bit bortanför Åtvidaberg. Vi gjorde inga inköp den här gången, men nästa gång vi åker dit så lär det handlas, för nu vet man vad som finns.
Påskdagen bjöd på sol och några minusgrader och då kom tanken att försöka komma igång med någon annan kroppsaktivitet än dans. Det blev att greppa gångstavarna och dra iväg på en 1,5 timmar lång promenad i nejderna.
Härligt, vilken uppladdning inför dansen som väntade på kvällen. Drifters i Södra Vi............men hugaligen vilken hiskelig afton det blev........vi borde ha stannat hemma!
Vi var ju i Södra Vi förra året på Påskdagen - hur kunde vi glömma det????
Stökigt värre, de slutade ta in folk vid 22.30, då var det "knök fullt" i foajen. På Nöjespumpen som stället heter har man Pub i ena delen av byggnaden och danslokal i den andra delen och det blir givetvis mycket blandad publik på dansgolvet.
Kombinationen stök o bök + att Drifters spelade de mognaste av sina mogna låtar gjorde att vi körde hem redan kl 23.00.
Annandag Påsk har fyllts av Caisa pyssel, klippning av tassar och lite övrig trimning i någon timma - PUH!- Stavgång 1, 5 timma (inte lika härligt som i går) bus med Caisa och lite hämta bollen träning..........thats it!
Nu är timman sen och ny arbetsvecka väntar, lite reducerat med arbetskamrater kommande vecka, så man vet att det blir lite extra insatser som behövs, så man kanske borde gå och lägga sig och samla krafter........

Inga kommentarer: