måndag, september 21, 2009

Helgresa

Avfärd i solskenet på fredag em med husbilen mot Oskarshamn och Folkets Park där Sannex spelade på höstpremiären. Vi var ca 200 dansglada personer som tok-svettades i den varma lokalen till den lättdansade musiken. Det blev så trevligt som det oftast blir i O-hamn.
När morgonensolen väckte oss vid Emån/Påskallavik åt vi en lättsam husbilsfrukost innan vi körde ner till Kalmar för att förhoppningsvis kunna shoppa hyllor på IKEA, eftersom de tillfälligt var slut hemma på varuhuset i Lkpg. Vi skulle ha 3 st hyllor men tyvärr så fanns endast en kvar i Kalmar - så det blev ingen!
Eftersom vi var så nära Öland ville jag ta en tur över bron, bara för att ha gjort det. Det är nästan 22 år sedan sist.
Det var ett ljuvligt väder att åka i, massor med pumpa dekorationer såg man längs vägen, dags för skördefest i trakterna kan tänkas.
Efter den snabba tur och retur färden över bron siktade vi in oss på riksväg 25 mot Växjö, där vi tänkt roas på kvällen.
Vi stannade till vid en jättefin rastplats längs vägen, Hyllsjön hette den, det var riktigt trevligt med sittplatser och t.o.m en badplats. Vi passade på att sova ett par timmar också så vi var riktigt utvilade innan kvällens dans till Scotts i Växjö Parken.
Det blev en afton som inte hör till de bästa i "dans-skatten", vi hade ju varit inställda på att det kunde bli stökigt och så, men det blev en "både och" kväll. Det var inte speciellt mycket folk i Parken, så egentligen borde det ha varit gott om plats på dansgolvet, men på nåt konstigt sätt så fanns det inte många lediga platser för fötterna när man väl skulle dansa.
Den sedvanliga "fan-gruppen" stod framför scenen ett tag och höjde stämningen innan orkestern kom in på scenen.
Dansen skulle börja 21:30, men tråkigt nog så fick vi vänta ytterligare en kvart innan grabbarna i Scotts intog scenen. Jag gillar ju Scotts och det mesta i deras repertoar, men jag avstår gärna alla "gamla godingar" som man lyssnat sig less på redan när man var ung (vilket är för länge länge sedan), men den icke dansande publiken verkar gilla just de låtarna. Det känns helt underligt att ungdomar i en ålder mellan 18 - 25 skrålar med i texterna till "Det börjar verka kärlek banne mig" och andra låtar från tiden långt före de var födda.
Före paus gick det ganska bra att dansa, men inte efter. Tyvärr så blev det än en gång att vänta på att musiken skulle börja, nästan 15 minuter sena igen. Inte bra tycker jag.
Vi orkade inte stanna kvar till sista dansen, vi gav upp redan kl 01:00
Nåväl vi hade ju räknat med att den här kvällen skulle bli ungefär så som den blev och vi hade ju ändå haft en toppenkväll i Oskarshamn och hade fortfarande möjlighet att få en bra danskväll på söndagen.................
Vi startade hemåt i ganska tät dimma men efter ett tag strålade solen och värmde dagen, när vi kom hem var det riktigt skönt ute.
Caisa fick en välbehövlig genomgång av pälsen ute på balkongen. Hon blev klippt på öronen och snaggad på huvudet och det hela avslutades med en dusch och shamponering med Barnängens. Ni må tro att hon doftar gott nu.
Eftersom vi inte kände oss helt nöjda med dansen på lördagen bestämde vi oss för att åka till Ljungsbro för att dansa till Zlips på söndags kvällen. Det visade sig att Zlips fått förhinder och var ersatta utav Gamblers, och det blev riktigt bra.
Lagom mycket folk och en glad överraskning att musiken var så bra. Vi har nämligen dansat till Gamblers en gång tidigare och det var i Borensberg där de inledde sommardanserna i år, den gången var de inte alls nåt att hurra för tyckte vi, men nu TOPPEN! Man blev glad av att höra dem, det mesta var väldigt kul att dansa till.
Gissa om jag varit trött idag..........o ja, nu börjar kanske åldern ta ut sin rätt. Nääää så kan det väl inte vara?!

1 kommentar:

Boella sa...

Ni skulle ha åkt till Valje nöje istället, för där var vi...;)