söndag, december 09, 2012

2:a advent

Så var det dags att tända det andra ljuset i advent, snart är det jul ;)


Vi har fått riktigt vinter väder här hos oss i Linköping.
Det har snöat i flera dagar och vi har säkert mellan 3 - 4 dm
snödjup.
Idag ligger temperaturen på -15, det känns inte helt ok. Jag föredrar numera vintrar som håller en temperatur kring max -7, så bortklemad har jag blivit ;)

En till som inte gillar vintern längre är vår lilla raring Caisa, hon tycker inte om att bli kall om tassarna.
Promenaderna blir ett stort resonerande med henne om att vi bara ska gå en liten bit till, och hon drar benen efter sig och stannar och tittar och vill bara gå hemåt.
Hon som brukat bli jätteglad när snön kommit.
Det är väl lika i hundarnas värld som i vår människo värld, att gamla tanter blir lite eljest ;)

Från en sak till en annan, dans livet är i gång igen.
Igår kväll var vi till Södra Vi och dansade till Kindbergs, det blev en lite stillsammare tillställning än den i fredagskväll, men trevlig ändå.
Inte så mycket folk och ett lite små trögt golv, men humöret vårat var på topp och musiken tycker vi om så visst var vi nöjda ändå.
Det är en sak vi funderar på varje gång vi dansar till Kindbergs, varför drar de inte mer publik än de gör.
En orkester som är så proffsig inom allt, duktiga musiker, snygga outfits, trevliga mot publiken och musik som är både rolig och behaglig att dansa till.
Det verkar som att de varken har modern eller mogen stämpel på sig, så därför blir de "bort valda" av många som vi vet "alltid" är ute och dansar.
Det tycker jag känns så fel. Gillar man dans så är Kindbergs ett utmärkt val att roa sig till.
Det här med människor som tycker om att dansa är ganska fascinerande, vi träffade ett par i går som bor norr om Uppsala, i fredags var de i Skara och dansade och i går alltså Södra Vi.
Från Björklinge till Skara är det ca 34 mil och från Skara till Södra Vi blir det ca 23 mil, hem till Björklinge har de sedan nästan 38 mil.
Det blir många mil varje helg, och de här två glada människorna håller på så här jämt, även mitt i veckorna är de i väg på danser, fast inte lika långa avstånd då.
Men inga avstånd verkar vara för långa för dem, de åker även neråt Skåne /Blekinge på helgerna. Det är verkligen kul att vi är många sk dans tokar som far kors och tvärs över landet för att göra det vi gillar mest DANSA.

Inga kommentarer: